Kirjoittaja Aihe: Maanhankinta tuo huonokuntoisia neliöitä kaupungin omistukseen — Purettavissa rakennuksissa riesana on ilkivalta  (Luettu 73 kertaa)


Veronmaksajia vahingoittavaa toimintaa

  • Vieras

Lappeenrannassa on kummallinen kupla aiheuttaa kustannuksia veronmaksajille. Tosiasia nyt vain on, että kaupungin omassa omistuksessa oleva tyhjä joutomaa eikä mikään rakennus tuo kiinteistöverotuloja. Jos rakennus tontteineen on jonkun ulkopuolisen omistuksessa, sitä enemmän kiinteistöverotuloja tulee: ne kiinteistöverotulot kun rakennuksen pinta-alan jne. perusteella pääasiassa määräytyvät, kiinteistöverosta hyvin pieni osa on maan osuutta.

Ja kuinka paljon täällä vanhenevan väestön ja muuttotappion Etelä-Karjalassa tarvitaan tyhjää tonttimaata, kun pari päivää sitten niin IS kuin Etelä-Saimaakin uutisoivat, että asuntojen myyntiajat Lappeenrannassa ovat valtakunnallisesti tarkastellen huomattavan pitkiä. Se on veronmaksajia ajatellen huomattavan vahingollista toimintaa hankkia tonttimaata rakennuksineen, jos niillä on vielä purkukustannuksia aiheuttavia rakennuksia. Tekeekö Lappeenrannan kaupunki jotain rakennusliikkeiden yritystukitoimintaa tällaisella vai mikä oikein on ajatuksena?